субота, 31. децембар 2016.

ОДРЖАНА РЕДОВНА ГОДИШЊА СКУПШТИНА ЧЛАНОВА ДРУШТВА

У уторак 27. децембра, одржана је редовна годишња скупштина и уједно прослављена шеста годишњица постојања и рада Србског историјског друштва "Милош С. Милојевић" из Сомбора. 

На седници је председавао проф. Марко Шарчански, а присуствовало је 14 пуноправних чланова који су том приликом разматрали питања како да Друштво у наредној години оствари још већи утицај у јавности, како да буде још упорније и истрајније у остваривању мисије удружења. Присутнима се најпре обратио досадашњи председник Друштва Милорад Мијић и у име Управног одбора поднео извештај о раду за протеклу годину, а потом је уследила расправа са конкретним предлозима за будући рад.

У току седнице изабран је нови састав Управног одбора с тим да је додат нови члан Милан Париповић, тако да ће после божићних празника бити изабран и нови председник Управног одбора. У будућем раду одбор ће се посветити организацији 12 округлих столова, предавања за угледне званице, о значајним темама за Друштво. Исто тако, најављено је и оживљавање наше издавачке делатности кроз нови серијал "Историјских читанки".

Ово Друштво без паузе ради већ шест година. Седиште Друштва је како и приличи Српска читаоница "Лаза Костић".

Нема коментара:

Постави коментар